Kezdőlap osztályfőnök

Tanárként Európában (x)

Külföldi nyelvtanfolyam, tanulmányút, módszertani továbbképzés, vendégtanítás, szakmai látogatás. Ez mind elérhető köznevelésben és szakképzésben dolgozók számára az Erasmus+ programban. Élmények, tapasztalatok és inspirációk várják a tanárokat!

Az Erasmus már nem csak az egyetemistáknak szól. 2014-ben indult el az Európai Unió Erasmus+ programja, amely az oktatás minden szintjén kínál nemzetközi együttműködési lehetőségeket. Így pedagógusok, oktatók, intézményi munkatársak és oktatási szakértők is részt vehetnek az Unió legismertebb mobilitási programjában, amennyiben intézményük támogatást nyer.

A programban különböző intézmények és szervezetek együttműködésére is van mód, pl. több ország óvodái, iskolái dolgozhatnak egy-egy közös projekten, megvalósulhatnak módszertani vagy tananyagfejlesztések, illetve diákok külföldi szakmai gyakorlata is támogatható.

A sikeres pályázáshoz szeretnének minden információt megadni a programot koordináló Tempus Közalapítvány munkatársai, ezért novemberben tájékoztató napokat tartanak. Jelentkezés.

Akár intézmények közötti együttműködésről (stratégiai partnerségek), akár külföldi szakmai tapasztalatszerzésről (mobilitás) van szó, ezek a projektek megadják az eszmecsere, az egymástól való tanulás lehetőségét. Sokszor merőben új, szokatlan szempontokkal találkozhatnak a pedagógusok, ami felpezsdítő élmény lehet számukra. Külföldön új oktatási-képzési rendszereket, módszereket és technológiákat ismerhetnek meg, ezáltal ötleteket, inspirációt kaphatnak, módszereket, eljárásokat adaptálhatnak, ugyanakkor megerősítést is nyerhetnek arról, hogy az általuk használt gyakorlatok jók és működőképesek lehetnek más országokban is.

Ha kíváncsi rá, mit tanultak és tapasztaltak mások, illetve hogy milyen témákat dolgoztak fel az elmúlt években, látogassa meg a Tempus Közalapítvány oldalán található Tudástárat.

Pályázati tippekkel, jó példákkal és érdekes szakmai tippekkel várják a pedagógusokat az Erasmus+ tanárok facebook oldalon is.

További információ: www.erasmusplusz.hu

Kapcsolódó cikkek: 

Mit nyújt a szakképzésben az Erasmus+? (x)

Erasmus+ tájékoztató napok pedagógusoknak

Mit nyújt a pedagógusoknak az Erasmus+?(x)

Előző cikkElindult az Okosportál – OFI
Következő cikkA közlekedésre nevelés aktuális kérdései – konferenciák