Kezdőlap heti kitekintő

    MINI TÁRSASJÁTÉKOK ÓVODÁSOKNAK

    Itt a nyár és a gyerekek számára a jól megérdemelt pihenés, a vakáció! Szülőként valamennyien tisztában vagyunk vele, mennyivel értékesebb a kreatív tevékenységekkel, olvasással, mozgással, kézműveskedéssel és közös játékkal töltött idő, mint az, amelyet gyermekünk a képernyő előtt tölt. A nyári melegben közös játéklehetőséget kínálnak a már-már retrojátékoknak tekintett, de újra közkedveltté vált társasjátékok. Nyomtatható ingyenes társasjátékok Hétvári Andrea költőnőtől! A társasjátékok a képekre kattintva új ablakban nagyobb méretben letölthetőek.

    Ha utazunk, borús, esős idő van, a kánikula nem alkalmas intenzívebb mozgásra és az önálló olvasást, képeskönyv nézegetést is elunta csemeténk, akkor kiváló páros játéklehetőséget kínálnak a mini társasjátékok. Hagyományos játéktáblával, két játékosbábuval, dobókockával – ez mindenkinek van otthon – A4-es méretben kinyomtatva, kemény kartonra ragasztva máris indulhat a játék. A kinyomtatott, kartonra ragasztott mini társasokat érdemes egy mappába csomagolni az utazáshoz, a bábuk és dobókockák pedig egy aprócska dobozban vagy kis neszeszerben is elférnek, így máris jelentős helymegtakarítással csomagoltunk csemetéinknek játékot a nyári pihenés idejére.

    A Rímtündér Társasjátékok között találunk olyat, amelyet már egészen kicsik 4-5 éves gyerekek is tudnak játszani, és vannak olyanok, amelyekkel olyan gyerekek is szívesen játszanak majd, akik nem szeretik a “kimaradsz egy körből” utasítást.

    Kép: Hétvári Andrea
    Kép: Hétvári Andrea
    Kép: Hétvári Andrea

    A Nyári Kert, Tengeri Kaland, Sellő Kaland és Űrhajós Kaland mini társasjátékok mind olyanok, amelyben csak jutalmazó pontokra léphetünk bónuszként, “büntető állomások” nincsenek. Persze idővel minden kisgyerek megtanulja, hogy ez csak játék, a szerencse forgandó, s hogy egyszer Te, másszor pedig én nyerek. A társasok a közös játék örömét adják, amelyet egy passzív tévénézés soha nem helyettesíthet, további tájékozódáshoz is kiváló kiindulópontok (pl. dinoszauruszok, tenger élővilága, bolygók stb.), valamint fejlesztik a konfliktustűrő képességet, s nem utolsó sorban szórakoztatnak is.

    Kép: Hétvári Andrea
    Kép: Hétvári Andrea
    Kép: Hétvári Andrea
    Kép: Hétvári Andrea

    Hétvári Andrea további munkái elérhetőek Facebook oldalán.

    Előző cikkJégvarázs, vízvarázs
    Következő cikkHasznos tervezők pedagógusoknak diasablonokból