Kezdőlap Best of

Best of Modern Iskola 2021: Szeptember

A 2021/22-es tanév első hónapjának középpontjában természetesen a tanévkezdés, az első tanórák témája állt a középpontban. Ebben az időszakban született az egész 2021-es év legolvasottabb Modern Iskola cikke: a pop-it pukkantgatós anti-stressz játék bevonásáról a tanulási folyamatokba.

Pop-It, pop ott – hogyan használjuk a tanuláshoz?

Mi az a Pop-it? (forrás: Játéksziget)

„A Pop It a legújabb anti-stressz játék, melyet leginkább a néhány éve berobbant pörgettyűkhöz lehet hasonlítani. Remekül lefoglalja a kezeket a szilikonból készült buborékos lapocska, bárhol előkapható, kiválóan oldja a stresszt, hiszen végtelenszer ki lehet pukkasztani a buborékokat, emellett ráadásul még akár egy nagyon egyszerű társasjátékot is lehet játszani vele. A POP IT TULAJDONKÉPPEN EGY KÉSZSÉGFEJLESZTŐ ÉS STRESSZLEVEZETŐ NYOMKODÓS JÁTÉK, AMI NAGYON HASONLÍT A VÉDŐCSOMAGOLÁSKÉNT HASZNÁLT BUBORÉKFÓLIÁHOZ.

Kép forrása: https://teachingmama.org/

A Pop-It-hoz hasonló stresszlevezető játékok előnyei (forrás: Játéksziget)

„A stresszlevezető játékok (angolul fidget játékok) kívülről lehet, hogy értelmetlennek tűnnek, valójában azonban nagyon is hasznos mindegyik.  SEGÍTENEK NEKÜNK KONCENTRÁLNI ÉS FÓKUSZÁLNI, HOGY JOBBAN ODA TUDJUK IRÁNYÍTANI A FIGYELMÜNKET, AHOVA ÉPPEN SZÜKSÉGES. Ellentmondásosnak tűnik? Pedig nem az, hiszen a mozgás (különösen akkor, ha irányított) nagyban segíti a tanulást, ilyenkor ugyanis a jobb és a bal agyfélteke is aktív használatban van.”

Tippek a tanévkezdéshez – 7 ötlet az első nyelvórára

Emberi bingó, önarckép? Digitális álomtábla? Sok hasonló ötlet született ebben az írásban.

Kép: Canva
Tippek a tanévkezdéshez – az első matematika óra

Tarczal-Márta Edit, a szegedi Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium matematika-informatika szakos pedagógusa mutatta be Olvasóinknak a kedvenc ötleteit az első matematika órára.

Kép: Tarczal-Márta Edit
Előző cikkNemes Nagy Ágnes 100
Következő cikkStrena – újévi „ajándékozás”