Kezdőlap Digitális eszközök

Karácsony a tanórán: 7 ötlet

7 kedvenc digitális eszközünket gyűjtöttük ma egy csokorba: névhúzás online, karácsonyi feladatok menüsorként kínálva, fadíszítés prezentáció-sablonban és még sok más a cikkben!

Mire ez a cikk az Olvasóinkhoz kerül, sokan már túlvannak a karácsonyi ajándékozás első lépésen: ki kinek adja a meglepetést? Nézzünk erre egy online eszközt, hasznos lehet jövőre 🙂

  • Karácsonyi sablon – Powerpoint vagy Google diák

A Slidesmania ingyenes sablonjai a mindennapi munkánkat könnyítik meg, letöltve Powerpointban, online pedig Google diákban használhatjuk őket. Íme egy szuper karácsonyi!

https://slidesmania.com/happy-holidays-free-presentation-template/
  • Karácsonyi feladatok- menüsorként kínálva

Korábbi cikkünkben már írtunk az egyéni tanulási útvonalak biztosításának fontosságáról. Főszerkesztőnk legújabb eTwinning projektjében, a #sociallyviral-ban a diákok menüsorként tálalva válaszhatnak egy-egy fogást, mely egy karácsonnyal kapcsolatos feladatot takar.

Készült: Canva

A Control Alt Achieve oldala ingyen másolható sablont ajánl, előre bekészített díszekkel és használati útmutatóval, hogy aztán online együtt díszíthessük fel a fát.

https://www.controlaltachieve.com/2019/12/decorate-tree.html

Az emojik/hangulatjelek az érzéseink, gondolataink gyakori kifejezőeszközei a közösségi média felületein. Össze tudunk foglalni egy karácsonyi történetet csak hangulatjelek használatával? Ha tanácstalanok vagyunk, hogyan kezdjünk hozzá, az Emoji Translate oldala segít a fordításban.

Készült: https://emojitranslate.com/
  • QR kódból dísz

Az Instructables oldalán tlaálható QR kódokból álló, nyomtatható, összeragasztható QR kocka angol nyelvű szóvicceket tartalmaz Karácsonnyal kapcsolatban. Elkészíthetjük akár a sajátunkat is!

Kép forrása: https://www.instructables.com/Ueber-Geek-Christmas-Tree-with-QR-Code-decorations/
Kép forrása: https://www.instructables.com/Ueber-Geek-Christmas-Tree-with-QR-Code-decorations/

Persze ehhez még várnunk kell december 24-ig, de addig is építkezhetünk például az Északi-sarkon 🙂

Még több ötlet, offline és online eszköz található naponta új ablakkal nyitható adventi kalendáriumunkban.

Források:

Előző cikkEgy különleges karácsonyi „versgyűjtemény”
Következő cikkPedagógiai Értékelési Konferencia 2022 tavaszán