Kezdőlap hírmozaik

    Múzeumpedagógiai évnyitó a Néprajzi Múzeumban

    Interaktív múzeumpedagógiai évnyitót tart tanárok számára a Néprajzi Múzeum A Felelős Szülők Iskolájával való együttműködésben. Augusztus 24-én 16 órától várják azokat, akik programötleteket keresnek a következő tanévre, ismerkednének a múzeumpedagógiai kínálattal és a Néprajzi Múzeum új tartalmaival.

    Az eseményen a pedagógusok megismerhetik a Néprajzi Múzeum kiállításait és azok kulisszatitkait az intézmény múzeumpedagógusainak vezetésével. A legfrissebb múzeumpedagógiai kínálat segítségével programötleteket gyűjthetnek a következő tanévre, de az interaktív eseményen a tárgyak játékos megismerésének egy-egy lehetséges módját is kipróbálhatják.

    A 2021. őszén indított Pedagógus Power – Felelős Szülők Iskolája Tanár Klub már több, mint ezer fős a szakmai közösséget számlál. A múzeumpedagógiai évnyitóra minden eddigi Klubtagot és újakat is várnak, hogy ismertessék a 2022/2023-as tanév újdonságait. Az ingyenes szakmai közösséghez a csatlakozási lehetőség folyamatos, a programokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

    A Néprajzi Múzeum foglalkozásai és programjai között valamennyi korosztály talál az igényeinek megfelelőt, egyéni és csoportos formában egyaránt. A múzeum nyitott a különböző együttműködésekre, ezért nem csak előre meghatározott programokat hirdet, hanem kooperálni kíván és egyéni felhasználást biztosít az erre kész tanároknak, szervezőknek.

    A Néprajzi Múzeum íves épülete nem csupán a Városligetet és a városi teret köti össze kapuként, hanem átjárót nyit a különböző kultúrák, népek, civilizációk világába, és globalizált mindennapjainkból átvezet a hagyományos paraszti kultúra, a törzsi társadalmak vagy épp a jelenkor szubkultúráinak valóságába. 

    A Néprajzi Múzeum kiállításaiban és közösségi tereiben új tartalmak nyújtanak lehetőséget az ismeretszerzésre és a saját tapasztalatokra épülő, kortárs múzeumi élményekre. Ebbe nyerhetnek betekintést a múzeumpedagógiai évnyitó résztvevői. Az évnyitó helyszíne a MÉTA, a Néprajzi Múzeum egyedülálló, interaktív közösségi tere. 

    PROGRAM

    15.30 – Regisztráció 

    16.00 – Pedagógus Power, a Felelős Szülők Iskolája Tanár Klubjának tervei, újdonságai 

    16.15 – Néprajzi Múzeum új- és leendő kiállításainak bemutatása 

    16.30 – A Néprajzi Múzeum foglalkozáskínálata óvodai- és iskolai csoportok számára  

    16.40 – Kávészünet  

    16.50 – Foglalkozásízelítők a kiállítóterekben  

    17.30 – 17.45 Lezáró, kötetlen beszélgetés 

    Időpont: 2022 augusztus 24. (szerda) 16 óra 

    Helyszín: 1146 Budapest, Dózsa György út 35. , Néprajzi Múzeum – MÉTA tér

    Jelentkezés itt


    MÉTA Múzeum – Élmény – Tudás – Alkotás 

    Előző cikk„Egyetlen gyerek sem csak egy a sok közül” – interjú
    Következő cikk„A digitális generáció közösségi oldalakon zajló mindennapjaiban egyre nagyobb szükség van az empátia fejlesztésére” – interjú