Kezdőlap Best of

Best of MI 3. – best of óvoda és alsósok

A Modern Iskola egyik kiemelt célkitűzése, hogy az oktatás széles palettáján lehetőleg minél több résztvevő találjon oldalunkon hasznos tartalmat. Nagyon büszkék vagyunk az óvodapedagógusoknak és tanítóknak szóló anyagainkra (is), ebből válogattuk ki most a 2022-es év legolvasottabb írásait.

Ovira hangolva – versek és mondókák az óvodakezdéshez

Cikkünkben a méltán népszerű Hétvári Andrea költönő szerzeményeivel hangolódtunk rá az ovi kezdetére, bájosan illusztrált versei a legkisebbeket is meg tudják szólítani, miközben a pedagógusok mindennapi munkáját könnyítik meg sorbaállás, a hét napjai, kézmosás és még sok más rímekbe szedve!

Kép: Hétvári Andrea
“Felelősségünk van abban, hogy kreatívan alkalmazzuk az informatikai eszközöket az óvodában” – interjú

Júliusi cikkünkben Göndör Rékával, a Nagykanizsa Központi Óvoda Pipitér Tagóvodájának tagóvoda-vezetőjével beszélgettünk az intézmény innovatív pedagógiai gyakorlatáról padlórobotoktól kezdve méhlegelők kialakításáig. Sok-sok inspiráló ötlet és gondolat az interjúban nem csak óvodapedagógusok részére!

“Fontos a versmondás és a mozgás, de egybekötve pedig egyszerre fejleszthető mindkettő” – interjú

Pedagógusportrék sorozatunk egyik részében az óvodapedagógusok világába látogattunk: virtuális vendégünk volt Hasterman Adrienn, akivel például a gyerekjóga verseléssel való összekötésével beszélgetett Tóth Éva főszerkesztő.

“A természetes lelkesedésük, a mesevilágba vetett bizalmuk segít” – interjú

Pedagógusportrék rovatunk egy másik cikkében Kiss Mónika tanítóval, eTwinning nagykövettel beszélgettünk a projektalapú oktatásról, a kisgyermekkori kódolásról. Részletek az interjúban!

Tanító bácsi fakanállal: interjú

A természettel harmóniában élő, környezettudatos gondolkodású ember nevelése – vallja céljának Szabó Krisztián, a Győri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola tanítója. Krisztián lett 2022-ben az ország #ZöldségGyümölcsHőse, és ennek kapcsán készített vele interjút Tóth Éva főszerkesztő.

Fánk sütése, fotó: Szabó Krisztián
Előző cikkBest of MI 2. – best of inspiráció
Következő cikkPetőfi – szabadon