Kezdőlap hírmozaik

    Tokaj-Hegyalja Egyetem: új rektori pályázat

    A fenntartó új pályázatot írt ki a Tokaj-Hegyalja Egyetem rektori pozíciójára. Az alig másfél éves intézmény első vezetője családi okok miatt mondott le posztjáról, utódja 2022 májusa óta megbízással végzi a feladatát. A pályáztatás az ideiglenes állapot megszüntetését célozza.

    A kuratórium büszke arra, hogy az elmúlt másfél évben a Tokaj-Hegyalja Egyetem jelentősen növelte a felvételre jelentkezőinek a számát, megújította tanári karát, és integrációs pozíciót foglalt el a dinamikus fejlődésnek indult térségben – amellett, hogy 17 ország tudósait Sárospatakra vonzó kongresszust rendezett meg, együttműködési megállapodásokat kötött európai társintézmények sorával, illetve a dijoni egyetem partnerségével wine business school-t hívott életre.

    A Tokaj-Hegyalja Egyetem repülőrajtot vett. A kiélezett hazai verseny, és a szőlész-borász szak számára elképzelt, merész vágyakat tükröző jövő a tempó növelésére kényszeríti a managementet. Nincs engedmény: a felsőoktatási intézménynek azt a minőséget kell megcéloznia, amelyet a Tokaji Aszú márka elért. 

    Ezt követeli Sárospatak gazdag történelmi múltja, tradíciói, kulturális öröksége. Ennek az elvárásnak ágyaz meg az a természeti környezet, amely a világ első zárt borvidékét létrehozta. És ezt kívánja meg az az oktatási előkép is, amely a modern pedagógia magyarországi meghonosításában élen járt. Ehhez pedig a régi dinamika mellé új egység is kell az egyetemen.

    A kuratórium március végén meghirdetett új rektori pályázata kaput nyit mindenki előtt, aki képességet és ambíciót érez egy olyan felsőoktatási intézmény irányítására, amely a szőlészet és a borászat területén európai mércével mérhető teljesítményt tud nyújtani, a pedagógusképzésben kiszolgálja a lokális igényeket, és a térségben integráló tényező.

    A pályázaton győztes vezető minden támogatást megkap a kuratóriumtól, az egyetem épületei megújulnak, a XXI. századi igényekhez igazodnak. Cserébe a rektornak minden energiáját a kitűzött célok elérésére kell összpontosítania. 

    Az egyetem rektori pályázatára 2023. április 28., 13 óráig lehet jelentkezni. A rektori megbízás 2023. június 1-től kezdődően három évre szól.

    Erre a linkre kattintva minden további információ megtekinthető a pályázattal kapcsolatban.

    Előző cikkA szabadban mozogva még a tanulás is könnyebb – Közel 14 ezer diák játszott a PénzFutamon
    Következő cikkGyalogolni jó!