Kezdőlap Sorozataink Best of 2023

Best of Modern Iskola 2023 – konferenciák, élménybeszámolók

eTrend Konferencia 2023

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont (Oktatási Hivatal) 2023. november 24-25-én ‒ immár hatodik alkalommal ‒ rendezte meg az eTrend Konferenciát, idén Budapesten – a köznevelésben és szakképzésben tanító pedagógusoknak, oktatóknak. A konferencia témája: Oktatás és innováció ‒ az eTwinning kreatív alkalmazása. A konferenciáról készült összefoglalót fenti cikkünkben olvashatják.

eTwinning Magyarország verseny 2023 – beszámoló

Az eTwinning Program hazai történetének legfontosabb és egyben legsikeresebb programja a minden évben megrendezésre kerülő eTwinning Magyarország Verseny. A versenyre idén is Budapesten került sor, 2023. október 12-én. Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont beszámolóját adtuk közre az eseményről.

II. Code Week Magyarország Konferencia

A II. Code Week Magyarország Konferenciát 2023. október 7-én rendezték Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium épületében. Az eseményről Tóth Éva főszerkesztő tudósított.

Jánossy Zsolt és dr. Főző Attila László, az EU Code Week magyar nagykövetei

Code Week nyári iskola – főszerkesztői élménybeszámoló mesterséges intelligenciával fűszerezve

2023. július 10-14 között rendezték meg az Európai Programozási Hét Nyári iskoláját a European Schoolnet központjában, Brüsszelben: AZ 5 NAPOS KÉPZÉSEN 19 ORSZÁG 29 VEZETŐ TANÁRA VEHETETT RÉSZT, HOGY EGYÜTT GONDOLKOZZANAK AZ ALGORITMIKUS GONDOLKODÁS FONTOSSÁGÁT HANGSÚLYOZÓ KÓDOLÁS HETE NÉPSZERŰSÍTÉSÉRŐL és hogy jó gyakorlatokat osszanak meg egymással. A BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Technikum angol szakos oktatója, főszerkesztőnk, Tóth Éva volt a képzés egyetlen magyar képviselője.

Tóth Éva és Arjana Blazic a Kódolás Hete Nyári Iskolában, 2023. július 11., Brüsszel

Digitális eszközök és robotikai kompetenciafejlesztés a szakképzésben

2023. június 29-én az EdTech Magyarország az EDU&FUN Élményközpontban megrendezett szakképzési workshopján jártunk. Hogyan nyer egyre nagyobb teret a robotika már bármelyik ágazatban és hogyan változtak meg a kompetenciaelvárások? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Forrás: Horváth Ádám és Major Gábor prezentációja, EduFun

Évösszegző összeállításunkat szerkeszti és tördeli Tóth Éva főszerkesztő. Az összes Best of 2023 cikk az alábbi linken érhető el.

Előző cikkKeresztrejtvény karácsonykor (is)
Következő cikkBeadhatók az iskolakezdés halasztásához kapcsolódó kérelmek