Kezdőlap heti kitekintő

    Vadvilág Világnapja a Fővárosi Állatkertben

    Ezúton szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani a Fővárosi Állatkertben 2024. március 3-án megrendezésre kerülő Vadvilág napját.

    Az ENSZ március 3-át a Vadvilág Világnapjává (World Wildlife Day) nyilvánította.
    A választás azért esett erre a dátumra, mert a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezményt (CITES) ezen a napon fogadták el 1973-ban.

    A World Wildlife Day (Vadvilág Világnap) természetvédelmi világnap alkalmából szervezett program idei témája a „Kapcsolódás: digitális fejlesztések a vadon élő állatok védelméért” (Connecting people and planet: exploring digital innovation in wildlife conservation) címet viseli. Ezen fő üzeneten keresztül igyekszünk rávilágítani arra, hogy ebben az egyre inkább globalizált világban a digitális technológiák és szolgáltatások miként segíthetik elő a vadon élő állatok védelmét, hogyan terelhetik fenntartható mederbe a legális kereskedelem alá eső vadon élő állatok adásvételét, valamint miképpen harmonizálhatják az ember és a vadon élő állatok együttélését a mostani és a jövő generációi számára.

    A programok között lesznek látványetetéssel egybekötött előadások, ismeretterjesztő és kézműves állomások, melyeken korosztályokra szabott feladatokkal és meglepetésekkel várjuk a családokat. A rendezvény kapuit 10 órakor nyitjuk, az esemény pedig egészen 16 óráig tart. A részletes program az Állatkert oldalán hamarosan elérhető lesz!

    Ha a 18 év alatti diákok állat- vagy növénymaszkban, esetleg állatot vagy növényt ábrázoló plüssel, netán figurával együtt érkeznek a Vadvilág Nap programjaira, akkor 400 forintos regisztrációs jeggyel tudnak bejönni.

    Sok szeretettel várunk mindenkit a Vadvilág Napon!

    Forrás: Fővárosi Állatkert

    Előző cikk” Az ételérzékenység okozta kirekesztettséget szerettük volna a mesékkel feloldani” – interjú
    Következő cikkSzabaduljunk ki a tanteremből – Új pályák a PénzFutamon március 4-től