Kezdőlap Sorozataink Best of 2023

Best of Modern Iskola 2023: témahetek és világnapok

Évértékelő összeállításunk mai részében a 2023-as év során megjelent, a legnépszerűbb témahetekkel és nevezetes világnapokkal foglalkozó cikkeinket gyűjtöttük össze.

Témahetek és világnapok egy helyen: a tanév rendje

Havi lebontásban ajánlottunk világnapokat, neves ünnepeket, témaheteket az egész tanévre. Külön letölthető változat készült a szakképzés és a köznevelés számára.

Pénz7

A március 6-10. között lezajlott PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét idei pénzügyi témája volt a korszerű pénzkezelés és digitális biztonság, vállalkozói témája pedig a „Gondolkozz és vállalkozz”.

Digitális Témahét

Digitális Témahét ebben a tanévben új szervezőhöz, az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítványhoz került és két új, valamint két régi munkatárssal vágtak bele a szervezésbe.  A részben új, részben régi csapat nagy lelkesédessel és odaadással próbált mindent megtenni a Digitális Témahét már megszokott céljainak eléréséért. PERSZE A SIKERHEZ KELLETT AZOKNAK A PEDAGÓGUSOKNAK ÉS TANULÓKNAK A SZOROS EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN VÉGZETT MUNKÁJA, AKIK PROJEKTEKBEN ÉS PEDAGÓGIAI GYAKORLATOKBAN BIZONYÍTOTTÁK, HOGY ÓRIÁSI SZÜKSÉG VAN A KORSZERŰ MÓDSZERTANI MEGOLDÁSOK ÉS A DIGITÁLIS TECHNOLÓGIA OKTATÁSBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKTEREMTŐ HASZNÁLATÁRA.

Kódolás Hete

Az európai programozási hét alulról szerveződő kezdeményezés, amely a kreativitást, a problémamegoldást és az együttműködést ünnepli a programozáson és egyéb technológiai tevékenységeken keresztül. AZ ALAPGONDOLAT A PROGRAMOZÁS NÉPSZERŰSÍTÉSE ÉS LÁTHATÓBBÁ TÉTELE, VALAMINT ANNAK BEMUTATÁSA A FIATALOKNAK, A FELNŐTTEKNEK ÉS AZ IDŐSEKNEK EGYARÁNT, HOGYAN VALÓSÍTHATÓK MEG AZ ÖTLETEIK A PROGRAMOZÁS SEGÍTSÉGÉVEL. További cél a készségek demisztifikálása, valamint a tanulni vágyó emberek egymással való összekapcsolása. 2023-ban az európai programozási hétre világszerte október 7. és 22. között kerül sor, hiszen mára egy világméretű eseménnyé nőtte ki magát ez a kezdeményezés.

Forrás: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/codeweek-s3/docs/leaflet/2023/codeweek-leaflet-2023-HU.pdf
És egy pár világnapi cikk…
Szövegtárgy – Arany János: Családi kör

Évösszegző összeállításunkat szerkeszti és tördeli Tóth Éva főszerkesztő. Az összes Best of 2023 cikk az alábbi linken érhető el.

Előző cikkÉvtervezés, évrendezés
Következő cikkPöttyös Panni 70!