Kezdőlap Best of

Best of MI 4. – best of gyógypedagógiai sorozat

A Modern Iskola célja évek óta, hogy teret adjon a tanárszakos hallgatóknak, hogy írjanak arról, mi foglalkoztatja őket vagy éppen milyen élmények érik őket. A 2022-es évben sorozatunk a Gyógypedagógia modern köntösben címet viselte, most innen idézzük fel a legjobb pillanatokat.

2022. januártól egy újabb izgalmas közös projektbe kezdünk a tanárszakos hallgatókkal, ezúttal a győri Széchenyi István Egyetemmel, melynek címe: Gyógypedagógia modern köntösben. Az együttműködés kapcsán a Széchenyi István Egyetem Gyógypedagógia Tanszék adjunkusával, dr. Verebélyi Gabriellával és Bognár Amália oktatóval beszélgettünk.

Kódolási alapismeretek gyakorlása mozgással

Hogyan lehet a kódolási alapismereteket mozgással gyakorolni? Gál Nikolett és Molnár Petra mesélt arról, hogyan lehet használni a kódolást a sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztéséhez.

Akadálymentesítés digitálisan

Milyen tényezőkre figyeljünk az akadálymentesített anyag elkészítésekor? Várnoki Sára, a győri Széchenyi Egyetem másodéves gyógypedagógus hallgatója segítette Olvasóinkat a témában.

Gyógypedagógus hallgatók kedvenc weboldalai

A Gyógypedagógia Modern Köntösben sorozatunk utolsó részeiben a hallgatók további hasznos digitális eszközöket ajánlottak Olvasóink számára. Az írásban Kozma Fruzsina mutatorr be két weboldalt , amelyek segíthetnek a pedagógusoknak játékossá, hatékonnyá tenni a tanórákat, valamint a sajátos nevelési igényű gyermekek számára is érdekesek és fejlesztő hatásúak lehetnek.

Gyógypedagógiai efejlesztés

Fontos, hogy a gyógypedagógusok az online térben is a gyermekek igényeihez igazodva fejlesszenek, a digitális módszerek és eszközök felhasználásával. Az efejlesztésről írt cikkünkben Olasz Vivien és Horváth Luca a győri Széchenyi Egyetem másodéves gyógypedagógus hallgató.

****SPOILER****

A 2023-as évet egy izgalmas sorozattal indítjuk majd – nagy büszkeség számunkra, hogy a következő évben is teret adhatunk a hallgatói írásoknak.

Korábbi együttműködéseink:

Előző cikkPetőfi – szabadon
Következő cikkPetőfiProgramok